Culinair Coördinator

Solliciteer nu

Culinair Coördinator

Bij Boerschappen zijn we op zoek naar een Culinair Coördinator om ons team te komen versterken.

Full-time · Breda

Jij denkt de hele dag aan eten. En je weet precíes welk kookboek je voor je verjaardag wilt hebben. Bovendien staat je hele timeline vol met inspiratie van chefs over de hele wereld en deins je er niet voor terug om allerlei culinaire avonturen aan te gaan. Met veel plezier 'kraak' jij bestaande recepten en creëer jij je eigen beste versies. Iedereen die iets van jou proeft is dan ook enorm onder de indruk van jouw originaliteit en van wat jij uit je keuken weet te toveren!

Herkenbaar profiel? Dat komt goed uit, want wij zoeken een gedreven Culinair Coördinator met passie voor lekker eten en een talent voor organisatie en planning!

Over ons:

Boerschappen staat bekend als dé leverancier van de meest smaakvolle boodschappenbox in Nederland. Wij staan bekend om onze korte keten; binnen 24 uur van boer tot bord met producten van héle hoge kwaliteit. Nadat we de producten bij onze boeren hebben opgehaald, verpakt hebben per type box, inclusief recepten, inspirerende verhalen van onze boeren en doordrenkt met liefde van iedereen die eraan heeft bijgedragen, leveren wij de boxen aan onze klanten door heel Nederland. We ondersteunen onze boeren met eerlijke prijzen en helpen onze klanten om gezond en lekker met het seizoen mee te koken. Boerschappen heeft een duidelijke missie: "Voeding die voedt, uit een keten die deugt."

Over de rol

Jij wordt het culinaire hart van ons bedrijf! Je inspireert en helpt onze klanten in de keuken, maakt het Boerschappers gemakkelijk om lekker met de seizoenen mee te koken en je bent niet bang om heilige recepthuisjes omver te duwen; een Pasta Carbonara met gerookte wortel durf jij gewoon aan. Jouw hulp bij het samenstellen van onze recepten en boxen tovert een glimlach op de gezichten van onze klanten. Liefde voor Boerschappen gaat ten slotte door de maag!

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het coördineren van culinaire- en creatieve processen en het waarborgen van de kwaliteit van onze recepten. Je werkt nauw samen met diverse teams om samen gevarieerde en seizoensgebonden recepten aan te bieden die passen bij onze verschillende klant-groepen en bent daarin de drijvende kracht. Om je wat comfort te geven: je hoeft niet alle recepten zélf - from scratch - te bedenken. Nee hoor, jij weet waar je je inspiratie vindt: je snuffelt in kookboeken, scrollt de socials af, hebt zelf een lijstje met favorieten van vorige zomer en je hebt altijd je eigen bronnen voor toffe ideeën. Na alle inspiratie, zorg jij voor het plannen, schrijven, proefkoken en publiceren van de recepten, met als eindverantwoordelijkheid dat de recepten zowel op de geprinte receptkaart als in onze app kloppen én - niet onbelangrijk- dat jouw recepten goed gewaardeerd worden door onze klanten.

Jij maakt je hard voor recepten die een Boerschappen-signatuur hebben, waarin seizoen, lokaal en puurheid centraal staan, maar dan wel met waanzinnige wereldse smaken! Hierbij heb je oog voor de doelgroep; jij kunt je inleven in een vleesliefhebber, een vegan én in de smaak van de allerkleinsten aan tafel (en alles wat daar nog tussen zit). Naast jouw eigen creatieve input sta je open voor ideeën van klanten, collega’s, stagiaires, leveranciers, gastchefs etc. Afijn, je snapt het al; je bent het creatieve hart met een goed gevoel voor wie mee gaat eten.

Boerschappen ontwikkelt snel en we hebben de ambitie om de komende jaren voor héél veel doelgroepen een box te hebben die ze helpt om lekker en verrassend te koken. Jij slaat niet alleen de culinaire brug tussen onze producten en deze doelgroepen, maar denkt ook met het team pro-actief mee over het aanspreken van nieuwe doelgroepen.

Recepten worden bedacht, uitgewerkt, geproefd en secuur op maat gemaakt voor onze verschillende boxen. Vervolgens communiceer je dit met onze grafisch ontwerpster die het uiteindelijk vertaalt naar mooie duidelijke receptkaarten voor ons belangrijkste smaakpanel; onze klanten.

Bij het ontwikkelen van de recepten ben je creatief maar ook in staat om slimme en efficiënte keuzes te maken. Jij bent zelfstandig in staat om onze receptenplanning naar een hoger plan te tillen. Hierin maak je een jaarplanning, ben je in staat om zover mogelijk vooruit te werken met de seizoenen mee, trek je lering uit bewezen succesrecepten, weet je inspiratie binnen te halen via derden, ben je niet bang om een twist te geven aan een klassieker en werk je zo nu en dan natuurlijk ook een nieuw recept uit. Daar waar mogelijk zet je hulp van anderen (stagiaires, gastchefs etc.) in om snelheid te maken en diversiteit te bevorderen. Zo hoef je dus niet iedere week het wiel opnieuw uit te vinden en breng je meer rust in het proces. En als jij betere ideeën - grote kans- hebt dan wij, kom maar op. Ga het maar doen!

Over jou

  • Wij zoeken iemand met smaak, die veel gegeten en geproefd heeft in het leven. Iemand die de wereld van smaken goed kent, zichzelf voedt met alles wat er te vinden is over eten, alle trends proeft en menukaarten en kookboeken verslindt als favoriet leesvoer. Jij bent ons kloppende, culinaire hart!

  • Naast een kookgerei neem jij ook een zakelijke bril mee en kun je slim organiseren, verbeterslagen maken, overzicht creëren en kun je commercieel denken.

  • Je hebt een oog voor behoeften van klanten en collega’s en een neus voor gave kansen. 
  • Je bent openminded, je kan goed luisteren, je bent positief kritisch en je weet als geen ander hoe te voeden in plaats van te vullen.
  • Je hebt affiniteit met een gezonde lifestyle en omzeilt onnodige toevoegingen, suikers en ongezonde smaakmakers. Zo weet jij iedere week weer een mooi puur menu samen te stellen, passend binnen ons concept, assortiment, budget én de behoefte van de klant.
  • Je bent in staat om van de recepten een aantrekkelijke en duidelijke receptenkaart te maken. Het is dan ook een pré als je ook mooi kunt schrijven, instructiefilmpjes kunt maken, en kennis hebt van fooddesign.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie in een groeiend bedrijf, waar jouw creativiteit en passie voor culinair genot volledig tot hun recht komen en je bij kunt dragen aan een geweldige missie! 

Er ligt een tijdelijk contract van 12 maanden voor je klaar. Als je dit succesvol verloopt, kun je twee keer een contract van 12 maanden krijgen en als jij, wij én onze klanten blij met elkaar zijn, blijven we natuurlijk het liefste voor onbepaalde tijd samenwerken. Het salaris is marktconform en je kunt deelnemen aan onze pensioenvoorziening. Als extraatje krijg je ook korting op een Boerschappen Box en natuurlijk proef je elke dag heel veel lekkers, direct van de boer. Je werkt vanuit ons kantoor in Breda.

Let op: we zijn niet geïnteresseerd in ZZP-samenwerkingen, omdat we trots zijn op ons hechte team!

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Culinair Coördinator? Dan horen we graag van je!